Kan man träna Självledarskap?

Absolut, det har både vetenskapen och det verkliga livet bevisat genom historien. Men om du nu har nått en topposition i din karriär, ska man då träna ledarskap?

Det är mycket få toppidrottare som har uttryckt sig enligt följande; ”Nu när jag har vunnit VM så är jag så duktig att jag inte längre behöver en tränare”. Det är det samma med dig som ledare. Du behöver en ledarskapstränare och ett strukturerat träningsprogram för att utvecklas. Annars är risken stor att du bara flyter på.

Världens kanske främste forskare inom området för att utveckla professionalitet: K Anders Ericsson vid Florida State University säger däremot; ”Genom att anlita en coach, ökar ens möjligheter för att nå större professionalitet än vad man gör på egen hand”. Mera om ämnet hittar du i boken: ”The Cambridge Handbook of Expertise and Expert Performance” om du vill fördjupa dig i ämnet.

Din ledarskapstränare kan hjälpa dig att träna på rätt saker. På rätt sätt. Men även hjälpa dig att utveckla din förmåga att träna själv mellan era gemensamma träffar. Det är i din dagliga arbetssituation som du tränar och arbetar med de verktyg som ni gemensamt tagit fram tillsammans med din tränare. Det handlar om att utvärdera var du står idag, vart du vill och vägen dit. Mot din målsättning.
Att utvärdera sig själv är viktigt, men att även ha ett bollplank och kunna få en ”second opinion” av en ledarskapstränare är guld värt. Ledarskap skall tränas varje dag och 24h i dygnet. Ditt personliga ledarskap, eller självledarskap tillsammans med andra. Vårt strukturerade Självledarskapsprogram ger dig möjligheten att arbeta enligt en fungerande modell och på så vis spara på din energi för att även orka bättre på fritiden.

Våra ledarskapsprogram inom programserien Ledarskapets Dimensioner 2.0 är skrivna av Mats och Mika Holmér.

Ja, skicka mig mera information

Ja, skicka mig mera information om programmet.